Ismét Sonkakirályt választottak Gyulán

Tizedik alkalommal rendezte meg Gyulán a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete a a szárazkolbászok és a hagyományos eljárással készült sonkák, valamint füstölt termékek versenyét. Immáron tizedik alkalommal rendezte meg a szárazkolbászok és a hagyományos eljárással készült sonkák, valamint füstölt termékek versenyét szombaton a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete. A gyulai Kolbászmúzeumban megtartott megmérettetéssel kapcsolatban Dinya Imre hírportálunknak … Read more

Íztörténeti utazásra invitál az újjászületett receptkönyv

Papp Gábor A gyulai húsipar születésének 150. évfordulója alkalmából a Gyulai Évszázadok Alapítvány nyolcvankét év után ismét megjelentette a Szabó József hentesmester által szerkesztett Valódi gyulai hentesáruk készítésének könyve című receptkötetet. A kötet a legősibb gyulai hagyományokra hagyatkozik – hangsúlyozta a stílszerűen a Gyulai Kolbászmúzeumban megtartott pénteki könyvbemutatón Durkó Károly. A Gyulai Évszázadok Alapítvány elnöke … Read more

Újratöltötték a gyulai kolbásztörténet könyvét

Papp Gábor Hamarosan megjelenik a Gyulai Kolbász története – újratöltve című könyv – jelentette be Durkó Károly szerkesztő, a kiadó Gyulai Évszázadok Alapítvány elnöke a kötettel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón. Mint kiemelte, jövőre ünnepeljük a gyulai húsipar születésének 150. évfordulóját, és ebből az alkalomból ismét górcső alá vették a város különleges gasztrohistóriáját. Első alkalommal történik meg, … Read more