Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
zsarnoczai.hu


mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Nagydíjas a "Címeres"

HírekDékány Ferenc elmondta, a Címeres név onnan ered, hogy termékeiken használhatják Gyula város címerét. A 78 éves hentesmester – akit a Csabai Kolbászfesztiválon életműdíjjal ismertek el – hangsúlyozta, összesen 53 pályázó részesült nagydíjban, de kolbásszal csak ők nyertek.
Az elismerést tegnap vették át a családi vállalkozás vezetői, Dékány Ferenc és fia, Attila Budapesten, a Parlament felsőházi termében Bencsik János országgyűlési képviselőtől, a parlament gazdasági és informatikai bizottságának tagjától.

– Sikerült bizonyítani, hogy öreg ember nem vén ember, Feri bácsi kolbásza még mindig a legjobbak között van – mosolygott Dékány Ferenc, a vállalkozás ügyvezetője. A cég nevéről elmondta, Dékányként az iskolában Dekának becézték, és mivel családi összefogásról van szó, ehhez jött az Union. A Címeres név onnan ered, hogy a gyulai önkormányzat hozzájárult, hogy a termékeken feltüntessék a város címerét.

Hét termékkel pályáztak és nyertek, a paprikás vastag- és pároskolbásszal, az ördög vastag-, vékony- és karikakolbásszal, a desszert- és sütnivaló kolbásszal. A Csabai Kolbászfesztivál életműdíjasa kiemelte, számára a kolbászkészítés nem csupán hivatás vagy könnyen múló szerelem, hanem az élete kiszakíthatatlan része, eleme. Nem is lehetett volna másként, hiszen már édesapja is hentesmester volt, most fiai is segítik, közgazdászként Attila a cég „pénzügyminisztere”.

A család immáron 80 éve őrzi a hús, a fűszer, a paprika keverésének titkát. Dékány Ferenc 35 évig dolgozott a Gyulai Húskombinátban, majd 13 évig irányította békéscsabai Csabahúst. A Kiváló Magyar Termék elismerések és Magyar Termék Nagydíjak végigkísérik pályafutását.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,528,261 egyedi látogató