Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
zsarnoczai.hu


mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Médiakolbász Gyuláról!

HírekVagyis ezúttal nem a sódert kell lökniük, hanem a sódart - arrébb, hogy helyet biztosítsanak a darálóknak, töltőknek. A március 16-a és 18-a között zajló eseménysorozatban 17-én délelőtt 11 órakor találkoznak a Vár tövében a résztvevők, hogy ott, helyben kiderüljön: ki a legény (leány) a gáton, ki készíti a legjobb gyulai kolbászt, kapott és hozott alapanyagokból az eredeti, vagy némileg átköltött recept alapján.

Az első gyulai "Média Gyúráson" a szervező helyi hentesek biztosítják a húst, a töltéshez a belet, igény szerint a fűszert (hacsak valaki nem saját titkos receptje szerint tör a diadalra), s végül a pálinkát, ami nélkül a folyamat elképzelhetetlen. A négyfős csapatoknak kell magukkal hozniuk a daráláshoz és töltéshez szükséges eszközöket, na és további pálinkát, a hangulatot emelendő.

A csapatokat munka közben és az eredmény elkészültével szakavatott zsűri értékeli, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács és mestercukrász vezetésével. A munka során védőfelszerelés és védőital használata kötelező. A verseny végén értékes díjakat osztanak ki! A zsűrit befolyásolni nem szabad, de meg lehet próbálni - tájékoztatták a szervezők a szerkesztőségeket, mindenek előtt a Békés-megyeieket, ami nem jelenti azt, hogy távolabbi vendégeket ne fogadnának őszinte örömmel.

A csapatok jelentkezését március 8-áig várják, a mellékelt jelentkezési lappal, gyulaihentesek@gyulaihentesek.hu-ra.
F. J. Gy.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,528,178 egyedi látogató