Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
zsarnoczai.hu


mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Sódarra készülve

HírekA 2008-ban helyreállított kiállítás a folyamatos fejlesztésnek és gyűjtőmunkának köszönhetően, mára Gyula egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága lett. A számos, látványos eszközzel gazdagodott gyűjteményből kiemelném az 1900-as évek kiállítási hangulatát elénktáró standrészletet. A Gyulai kolbász atyjaként tisztelt Stéberl András egykori boltját felelevenítő, korabeli eszközökkel berendezett húsbolti pultrészletet. A hagyományos, kézi húsfeldolgozás eszközei is új vitrinekben tekinthető meg. A külföldről érkező látogatókra gondoltak. Ők egy német és angol nyelven is megtekinthető14 perces rövidfilmből ismerhetik a kolbász és a húsipar történetét.
Az egyesület megalakulása óta tervezte a tradicionális Gyulai kolbász elkészítését. Ez most valóra vált. A hagyományos módon fűszerezett és elkészített kolbász egyenlőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, azonban a Húsipari Múzeumban, valamint az egyesület által látogatott fesztiválokon, gasztronómiai eseményeken megkóstolható és megvásárolható. A sajtó jelenlévő képviselői a kóstolót követően elismerően nyilatkoztak a mára nemzetközi erdetvédelmet is kiérdemelt termékről.
Az egyesület az idei esztendőben is megrendezi a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát. A három éve útjára indított gasztronómiai fesztivál mára meghatározó és egyben szezonnyitója Gyula turisztikai kínálatának. A tradicionális élelmiszerek kedvelői március 16-18. között ismerhetik meg számos hazai és külföldi húsipari kiállító, kézműves és őstermelő hagyományos módon készített termékeit. A három nap során szórakoztató és gasztronómiai program közül választhatnak a látogatók. Ezek közül kiemelném a kolbász és sonkavásárt a hozzá kapcsolódó kolbász és füstöltáru versennyel. A városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúrát, valamint az első alkalommal megrendezésre kerülő „Gyulai Médiagyúrást”, ami során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket. A gyermekek szórakozásáról mini vidámpark, egész napos játszóház, pónilovagolási, míg a felnőtt korosztály néptánc és népzenei előadások, Dumaszínház, Ruzsa Magdi, Tabáni István, Dirty Slippers koncertek közül válogathat.
Találkozzunk a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,528,214 egyedi látogató