Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
zsarnoczai.hu


mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

NEM SÓDER! SÓDAR!

HírekA tradíció-teremtőnek szánt kezdeményezést tavaly indította útjára az egyesület, a Kisüsti Pálinkafesztivál társrendezvényeként. A Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra az idén már saját lábra áll, de a pálinkabarátoknak sem kell elszontyolodniuk: a mustra kísérőitala lesz a nemes nedű, amely aztán önállóan is megmérettetik majd április 16-18-án, a történelmi levegőjű gyulai vár mellett (amelynek vastag téglafalai a legsúlyosabb nekitámaszkodást is állják).De térjünk vissza a sódar-család tagjaihoz, amelyek szakszerű elkészítésével a helyi, környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek bemutatkoznak. Ebben az évben már tizenkét húsipari vállalkozás és cég, illetve igen sok magánszemély jelezte részvételi szándékát az időközben “verseny, kiállítás és vásár”-rá fejlődött mustrára.

A másfélszáz éves hagyományra visszatekintő gyulai húsosok nem is nagyon titkolva remélik, hogy a versenyben rávernek a vetélytársakra, kiemelten az “ősi” rivális csabaiakra, akiknek produktumai – mi tagadás – ugyancsak határozott népszerűséget élveznek kolbászbarát körökben.

A rendezvénynek méltó környezetet biztosít a vár és a várfürdő szomszédságában található egykori Almásy kastély Cselédszárnya, amelyet néhány hete, a reneszánsz karnevál idei forgataga alatt nyitottak meg ismét a nagyközönség előtt. Ezen kívül a régi vágóhídon berendezett Húsipari Múzeum ad még stílusos hátteret a versenyfeladatok elvégzéséhez.
Természetesen, már csak a hely szellemisége miatt sem maradhatnak el az ilyenkor ide illő programok, vagyis a disznóvágás, a kolbászkészítés, valamint a bor- és pálinka bemutatók.

A vendégek a több városi helyszínen keresztül vezető “Kolbász és Sonkatúrán” igazi hungarikumokat kóstolhatnak, sőt, a túra során elcsigázott tagjaikat gyógyítandó, a várfürdőbe is kedvezményesen léphetnek be a regisztrációs kártyával.

Amíg a gyerekek a disznótorhoz és húsvéti szokásokhoz kapcsolódó foglalkoztató programokon és játszóházon “kapcsolódhatnak ki”, addig a felnőttek hangulatos környezetben, cigányzene mellett, a gyulai pincében kóstolhatják meg az alföldi borászok és pálinkafőzők remekeit, világ- és olimpiai bajnok mesterszakácsok készítette étkeket öblítve le a torkukon.

Műsor is lesz: a színpadon táncos, könnyűzenei, fúvószenei előadók, továbbá humoristák szórakoztatják a nagyérdeműt.
Forrás: 168Óra Online

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,528,218 egyedi látogató