Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
zsarnoczai.hu


mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

A gyulai húsipar 140 éves

A gyulai húsipar 140 éves évfordulóját köszöntik október elsején a fürdővárosban. Ebből az alkalomból újra megnyitják a húsipari múzeumot, emellett felavatják Stéberl András emléktábláját, és díszpolgári címet kap Csiki József egykori húskombinátos vezérigazgató.
Éppen 140 ével ezelőtt, 1868-ban, egy évvel a Kiegyezés után nyílt meg Gyulán az első közvágóhíd, ami a városban a húsipar kezdetét jelentette. Erről emlékezik meg október elsején a Gyulai Húskombinát Zrt. és a cég szakszervezeti tanácsa, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete, valamint a város önkormányzata.
Az ünnepségsorozat délelőtt 11 órakor a Kétegyházi úton, az egykori közvágóhídnál kezdődik, ahol ismét megnyitja kapuit a Húsipari Múzeum, az épület falán pedig leleplezik a gyulai húsipar eddigi legnagyobb alakjára, a Stéberl Andrásra emlékező táblát. Itt köszöntőt mond Zám András nyugalmazott vezérigazgató, Perjési Klára polgármester, Horváth László, a Húsos című újság felelős szerkesztője, és Dinya Imre, a hentesek hagyományőrző egyesületének vezetőségi tagja.
A program ezt követően a gyulai városházán folytatódik ünnepi emléküléssel, ahol díszpolgári címet adnak át az egykori legendás vezérigazgatónak, a ma már a nyolcvanas éveit taposó Csiki Józsefnek. Csikinek az elmúlt század hetvenes éveinek közepén elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy állami nagyberuházásban Gyulán építették meg a húskombinátot. Ez is kerek évforduló, a Kétegyházi úti modern üzemet harminc évvel ezelőtt, 1978-ban adták át.
Az elismeréssel és a gyulai húsipar 140 éves évfordulójával kapcsolatban Durkó Károly önkormányzati tanácsnok, Ruck János, a Gyulai Húskombinát vezérigazgatója, Kapuvári József, Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Matula László, a Gyulai Hentesek Hagyományérző Egyesületének elnöke mond köszöntőt.
Bezdán János, a Gyulai Húskombinát szakszervezeti tanácsának elnöke a Hír6.hu-nak elmondta: hosszabb előkészítést igényel, de formálódik az a tervük, amely szerint hamarosan a belvárosban köztéri szobrot kap Stéberl András, a gyulai kolbász megalkotója és a helyi nagyüzemi húsipar megteremtője.

Forrás: Hír6 Bod Tamás

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,528,223 egyedi látogató